Augmenten el seu rendiment un 65% i ajuden considerablement a l'estalvi en calefacció. Les xemeneies rústiques obertes a casa que utilitzen regularment tot l'any, el seu rendiment és molt baix i el consum molt alt.

Actualment, en vistes dels alts preus dels combustibles com l'electricitat, el gas o el gasoil, val la pena plantejar-se d'aprofitar el rendiment d'aquestes xemeneies rústiques amb un recuperador de calor o insert i utilitzar-les per estalviar diners en calefacció.

Les xemeneies rústiques tradicionals obertes és que perden la calor pel conducte de fums i només recuperen entre un 10 i un 15% de l'energia consumida.

I en aquest sentit, incorporar un recuperador de calor de la xemeneia és primordial per poder recuperar fins a un 85% de l'energia consumida.

No obstant això, a l'hora d'instal.lar un recuperador de calor o insert convé escollir el model adequat en cada situació. Segons l'espai i volum del lloc que s'ha d'escalfar, serà millor un model o un altre, però el més important és que aquest sigui d'altes prestacions. A més, és recomanable deixar-se assessorar per un professional del sector que el guiarà per adquirir l'aparell que més li convingui, per tal de realitzar una instal.lació en compliment amb la normativa i amb plenes garanties de funcionament.